Tongeren Stonehenge & Teseum

7 april 2019 13:00 - 18:00

Stonehenge is wereldberoemd. Jaarlijks reizen meer dan 1,5 miljoen mensen naar het zuiden van Engeland om de mysterieuze steencirkel te bewonderen. In Tongeren vertellen we het verhaal van de mensen achter de stenen. 

Wat heeft hen 5000 jaar geleden bezield om samen te beginnen bouwen? Waarom net daar, op die plek? En hoe gingen ze concreet te werk? Welke plaats had het monument in hun leven? Topspecialist Mike Parker Pearson geeft antwoorden. Hij neemt je mee … voorbij het mysterie.

De groots opgezette tentoonstelling bulkt van de multimedia. Dat maakt ze ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Archeologen geven uitleg bij tal van intrigerende objecten: authentieke voorwerpen uit gereputeerde Britse musea. We presenteren ze in een krachtige en stijlvolle vormgeving, zonder franjes.
Wedden dat ook jij in de ban raakt?  

Teseum: archeologische site

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek onthult haar verborgen schatten. In een nieuw museum ontdek je 2000 jaar geschiedenis – gegarandeerd een unieke belevenis!

Generaties lang bouwden Tongenaren aan een stad om in te leven, te werken en te wonen. De muren en funderingen van deze stad staan er nog. Ze zijn te bewonderen op de archeologische site van het Teseum, een van de meest tot de verbeelding sprekende vindplaatsen in de Benelux.

Onder de huidige basiliek liggen restanten van liefst zeven kerken. Men vond ook sporen van Romeinse bouwwerken terug. Dat Tongeren de eerste stad van België is, kun je op deze plek met je eigen ogen zien. Drie meter onder de grond vertellen eeuwenoude stenen het verhaal van de stad, haar bewoners en de kerk. Dit verhaal begon 2000 jaar geleden bij de Romeinse heersers en wordt vandaag nog steeds geschreven.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!