Antwerpen: Ruien en Carolus-Borromeus

15 juni 2019 15:00 - 16:30

Geïnteresseerd in een combi-wandeling: gegidst bezoek aan de Sint-Carolus-Borromeuskerk èn De Ruien in hartje Antwerpen? Schrijf je dan zo vlug mogelijk in want de tickets zijn snel uitverkocht.

Ruien = ondergrondse stadsgrachten.

Het bezoek start op de trappen van de kerk aan het Hendrik Conscienceplein. Een gids leidt je in de kerk langs de Mariakapel, de Sacristie en de cryptes. Vervolgens ontdek je via een keldertrap de geheime doorgang naar De Ruien. Je zal genieten van een ondergrondse wandeling.
Je zal afdalen naar de sfeervol verlichte buik van de stad Antwerpen en je komt terug bovengronds op het binnenplein van het Stadsmagazijn in de Keistraat.

Praktisch: Bezoekers krijgen ter plaatse, in de kelder van de kerk, een beschermpak en laarzen voor de ondergrondse wandeling in de Ruien. Men krijgt ook een rugzakje om de eigen schoenen en andere spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er mogen geen spullen achtergelaten worden in de kerk. Het is aangeraden gesloten, vlakke schoenen te dragen die gerust een beetje vuil mogen worden.

Suggestie: na deze aktiviteit kunnen wij iets gaan eten en/of drinken in één van de Italiaanse restaurants rond de OLV-Kathedraal. Democratische prijzen. Graag vermelden bij de inschrijving aub.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!