Tentoonstelling ING: Revolutions

3 februari 2019 14:00 - 16:00

Flower Power is helemaal terug in het ING Art Center met de tentoonstelling “Revolutions – Records and Rebels 1966-1970”.
Duik helemaal onder in de idealen, aspiraties, utopieën…de drang naar vrijheid van de sixties. Maar beleef ook het toenmalige militantisme en de anti-establishment-betogingen.
De culturele, sociale, artistieke en technologische revoluties die hun hoogtepunt kenden tussen 1966 en 1970, hebben onze huidige levensstijl geboetseerd en bepalen vandaag nog ons toekomstbeeld.
Audiospecialist Sennheiser dompelt u een hele tentoonstelling lang onder in een unieke AMBEO- klankervaring waarin legendarische songs te horen zijn van The Beach Boys, The Rolling Stones, The Beatles, The Who, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joni Mitchell. Maak een reis doorheen de straten van Swinging London, het Parijs van mei ‘68, of de Summer of Love in San Francisco. Beleef het universum van het grensverleggende Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band en ga helemaal op in de vibes van het Woodstock-festival en de undergroundtegencultuur.
Meer dan 350 unieke foto’s en symbolische voorwerpen uit mode, design en grafische kunsten zijn gecombineerd met 3D-beelden en videoanimaties voor een unieke beleving. De expo werd opgezet doorhet prestigieuze Londense Victoria and Albert-museum dat ook tekende voor “David Bowie is” en “Pink Floyd – Their Mortal Remains”. De tentoonstelling in het ING Art Center heeft ook aandacht voor de Belgische context. Zoals de Leuvense studentenbetogingen en het Belgische festival van Amougies (bekend als het eerste “Europese Woodstock”) waar Pink Floyd, Yes, Ten Years After en Frank Zappa de pannen van het dak speelden.
Mis deze revolutionaire tentoonstelling in het ING Art Center dus zeker niet! In samenwerking met Victoria & Albert Museum, Sennheiser, Le soir, de Morgen en Classic 21.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!