Terug naar activiteiten

Fernand Léger. Schoonheid alom

4 maart 2018
13:00 - 19:00

Fernand Léger (1881-1955) is een Franse kunstschilder en beeldhouwer. Hij gaat op zestienjarige leeftijd in de leer bij een architect en volgt lessen aan verschillende kunstacademies. Enkele jaren later verhuist hij naar Parijs en ontmoet hij er andere kunstenaars. Onder invloed van de werken van Cézanne richt hij zich naar het kubisme. Léger maakte gebruik van de technologische vooruitgang van de moderne tijd. Hij schilderde filmaffiches, ontwierp kostuums en decors en werkte samen met architecten, regisseurs, choreografen, componisten en dichters.
Hij zag de schoonheid in de meest banale, alledaagse dingen. Hij wilde de schilderkunst op een ongewone manier beoefenen. In zijn werken vindt men regelmatig stadsbeelden terug in de vorm van mens-machine voorstellingen. Hoewel hij de werkelijkheid probeert af te beelden werd zijn werk meer een verzameling van cylindrische vormen en rondingen. Hij wilde moderne kunst creëren en gebruikt daarvoor grote contrasten in kleur en vorm.
Hij was ook een gedreven leraar voor toekomstige schilders. Deze tentoonstelling werd opgezet in samenwerking met het Centre Pompidou te Parijs.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!