Terug naar activiteiten

Bezoek kasteel van Bornem

19 augustus 2018
13:30 - 17:30

Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde werd eind 19de eeuw gerenoveerd door architect Hendrik Beyaert. Hij bewaarde de proporties van het prachtige renaissancekasteel, gebouwd door de Spaanse edelman Don Pedro Coloma. Het is een schitterend kasteel, evenwaardig aan de kastelen van de Loire in Frankrijk, en is nog steeds bewoond door graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde.Sinds 1780 is het domein met kasteel, schilderachtig gelegen langs de Oude Schelde, in handen van het geslacht de Marnix.
Eens per jaar wordt het kasteel opengesteld voor het publiek. Het kasteelbezoek spitst zich toe op de 16de eeuw en de prachtige historische schilderijen van Margareta van Oostenrijk, Karel V en Philips II.
Het kasteel is in het bezit van een collectie 18de eeuws meubilair, prachtige gravures van Pieter Breughel de Oude, een kantkamer en een kamer met antieke poppen.
Als afronding van het bezoek maak je kennis met een permanente tentoonstelling over Filips de Marnix de Sainte Aldegonde , rechterarm van Willem van Oranje.
In de bijgebouwen is een charmant museum met een verzameling perfect onderhouden koetsen ondergebracht.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/f/b/2/kalipso.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 426