Terug naar activiteiten

Wandeling: De Blik van Bruegel

30 mei 2019
13:30 - 17:00

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. De wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om te schilderen en inspiratie op te doen. Dat viert Dilbeek met een gratis openluchttentoonstelling met interventies van internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers, o.a. Guillaume Bijl, Josse De Pauw, Erik Dhont, Filip Dujardin enz. De tentoonstelling katapulteert Bruegel naar de 21ste eeuw. Je volgt de blik van de schilder toen hij zijn imposante landschapsschilderijen maakte.

De kapel van Sint-Anna-Pede is ons vertrekpunt en werd geschilderd in “De parabel van de blinden”. Hier is ook het bezoekerscentrum waar je eventueel info kan vinden of een kaart van het parcours kan kopen. We komen ook langs de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede die we terug vinden op “De ekster op de galg”. We doen een wandeling van ongeveer 7 km langs 15 installaties.

Deze streek stond nog niet veel op het programma maar is echt de moeite waard. Wandelaars die een grotere toer wensen te doen kunnen dit hier volop. Daarna gaan we in één van de typische Brusselse cafeetjes iets drinken en/of eten zoals jullie zelf wensen.

Meer details van deze activiteit zien? Word lid! Reeds lid? Log in!